Hoppa till innehåll →

Beste kunstmuseer i verden

Det fins ulike typer kunst over hele verden, og kloden vår har en lang kunsthistorie, med utallige museer som har klart å bevare mange verk. All kunst er definitivt verdt å se, men noen museer kan være viktigere å ha på sin prioriteringsliste enn andre. Du får kanskje aldri tid til å besøke alle de museene du ønsker i livet ditt, men disse burde du i vært fall sette på din liste.

Louvre museet

Dette museet befinner seg i Paris, ved elva Seinen og er et av verdens største museer. Louvre slottet som brukes som museum i dag er også det mest besøkte i verden. Selve slottet startet sin historie som en festning bygd av en fransk konge på slutten av 1100-tallet. Museet ble først etablert i 1793. Louvre er et enormt museum og det rommer kunstverker som objekter fra sivilisasjonene i den gamle Egypt, antikviteter fra Midtøsten, skulpturer fra ulike tidsepoker og kulturer og ikke minst malerier, inkludert den mest populære av alle; Leonardo Da Vincis «Mona Lisa».

Metropolitan Museum of Art

Også sett på som et av verdens største og mest besøkte museum, er Metropolitan Museum of Art en viktig attraksjon å få med seg. Det ligger på Upper East Side på Manhattan som er et av de fineste strøkene i New York. Museet ble stiftet av amerikanske forretningsmenn og datidens ledende artister. Museet åpnet i februar 1872, men det ble først flyttet til dagens beliggenhet i 1880. Kunstkolleksjonen her omfatter mange skulpturer og malerier, men også gamle gjenstander fra ulike kulturer, møbler og klær. Populære kunstverk å se her er for eksempel «Standing Woman» av Gaston Lachaise og «Venus and Adonis» av Tiziano Vecellio.

Jugendstilsenteret og kunstmuseet KUBE

Disse to befinner seg i Ålesund og Jugendstilsenteret har en tett tilknytning til byens historie. I 1904 oppstod det en kraftig brann og hele Ålesund brant ned. Brannen var den største i Norge og den spredde seg veldig fort ettersom alle bygningene i byen var laget av tre. Flere tusen mennesker ble hjemløse, men det var heldigvis ikke mer enn ett menneskeliv som gikk tapt. Byen fikk stor hjelp av Tysklands keiser som resulterte i at store deler av byen i dag er i jugendstilen. På jugendstilsenteret kan du utforske denne typen arkitektur gjennom utstillinger av ulike sorter. Kunstmuseet KUBE ligger i Ålesund sentrum som fremmer blant annet lokale kunstnere, så her får man også et innblikk i selve fylket Møre og Romsdals kunsthistorie. Museet jobber også med å skape interesse for og om kunsthåndverk, visuell kunst og design og arkitektur. KUBE byr på ulike kunstverker som fotografi, glass og keramikk, tekstil, multimedia, men først og fremst malerier og grafikk. Den største andelen av kunsten er fra 1950- og 1960-tallet.

Publicerat i Okategoriserade